Известие

Collapse
No announcement yet.

няма ток ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• няма ток ???

Здравейте колеги колата ми не е палена 2 дни в гараж съм акумулатора ми е на 3 месеца и одеве не можах да запаля какво хаби толкова ток не е крушка огледах ги няма забравена помогнете ако има утечка как да я хвана
    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Трябва да премериш тока на утечка.
    За целта направи следното:

1 - Разхлаби минусовата клема на акумулатора, без да я сваляш.
    2 - Както е отворен капака на багажника, натисни с отвертка езичето на бравата да щракне все едно че капакът е затворен.
    3 - Вратите да са затворени и изчакай 1 минута.
    4 - Ползвай мултимер в режим амперметър (постоянен ток обхват милиампери) - допри едното пипало до минусовия полюс на акумулатора някъде под клемата, така че да можеш да я извадиш без да отделяш пипалото.
    С другото пипало допри самата клема.
    Увери се, че ампермерът показва 0.
    Без да отделяш пипалата, извади клемата от полюса и отчети показанието на уреда.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Да не му изгори уреда...
      Ако тока е много голям.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Да не му изгори уреда...
        Ако тока е много голям.
        Добра забележка

Добре е да се направи едно измерване на висок обхват на уреда (примерно 10 А) и ако се отчете малък ток (под 200 mA), тогава да се повтори измерването на нисък обхват.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

любо нищо не ми говори това където ми го написа колкото и смешно да ви изглежда не съм електричар включил съм го да се зарежда с зарядно http://www.instrumentistart.com/prod...r-rd-bc05.html имам мултимер но незнам как да му направя високо измерване и ниско измерване както каза ?
          Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

С това зарядно се приготви за дълго зареждане
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

любо напраих теста както ми каза уреда на 10А след изчакване 3 минути ако има нещо да изгасне показа ми 0,27

Comment

Много е. Трябва да е в пъти по-малко. С такава консумация е нормално да ти клекне акумулатора за два дни.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

от какво може да е насочете ме нанякъде моля ви

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                    от какво може да е насочете ме нанякъде моля ви
                    Отвяряш таблото с предпазителите и почваш да ги "скубиш" един по един, докато падне консумацията. После проверяваш "виновната" верига.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Има едно реле в ICS - а, което може да е залепнало. Извади бушона F4 (на най-горния ред най-десния) и пак мери. Ако падне консумацията, вероятно е въпросното реле. Ако не падне, вади един по един предпазителите, докато разбереш, кой е виновния токов кръг.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

любо за това смятам че ще ми трябва още един човек да гледа напрежението да падне докато скубя бушоните ако е това реле в ics-a какво правя след това

Comment

Първоначално публикувано от kabamitov Покажи съобщение
                          любо за това смятам че ще ми трябва още един човек да гледа напрежението да падне докато скубя бушоните ако е това реле в ics-a какво правя след това
                          Как точно ще извършиш манипулацията, ще си прецениш сам, но започни с ваденето на F4 и съобщи резултата.
                          Ако се окаже в ICS а проблема, ще се обясняваме. Но да не пишем излишно, при положение, че още нищо не е ясно.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Локализирах от кой бушон е F11 като го махнах от 0.37 падна на 0.02 както трябва да е за какво е тоя бушон какво е вързано към него

Comment

На първо четене - клюкарката.
                              Изключи и синята 25 - пинова букса и виж дали ще падне консумацията.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X